Werken bij WVS! – Egbert Schilstra

Op 1 augustus a.s. ga ik fulltime voor WVS aan de slag! Wat een geweldige uitdaging is dat!
Zo rond 2020 heb ik een gesprek gevoerd met Anco van Moolenbroek over het programma voor sociale veiligheid “M5” op mijn school in Kollumerzwaag. In het sociale praatje bespraken we mijn ambitie om te gaan werken als interim-directeur. Het zal niemand verbazen dat ik die middag alle informatie over ene organisatie in Gouda heb ontvangen. Hij bracht me in contact met Gert Laarman, als teamleider van regio Noord voor een oriënterend gesprek. Het paard was op de wagen.

Het heeft nog wel even geduurd voordat er zich een mogelijkheid voordeed waarbinnen ik mocht laten zien wat ik in huis had. Oktober 2021, een klus op redelijke afstand van mijn woonadres in Oosterwolde (Frl).
Mijn eerste opdracht was op een Daltonschool in Nijkerk. Een mooie opdracht welke ik op detacheringsbasis vanuit mijn eigen Stichting mocht oppakken. Het doel was helder. De school moest weer voor 5 jaar gecertificeerd worden voor het Daltononderwijs.
Daarnaast was het belangrijk om de school beter op de kaart te zetten. Er is namelijk maar 1 school voor Openbaar basisonderwijs in Nijkerk en toch gingen er leerlingen verloren.
Ik heb driekwart jaar met dit team gewerkt en de doelen zijn behaald. Een stabiele Daltonschool met een groeiend leerlingenaantal. Na het aanstellen van een nieuwe directeur kon ik deze missie afsluiten.

De duur van deze opdracht maakte een tweede termijn van detachering lastig. Daarom heb ik per augustus 2022 voor een tweede opdracht voor 50% ontslag genomen bij mijn oude stichting en kon ik voor 2,5 dagen een nieuwe klus aangaan in Kootstertille, in dienst van WVS. Relatief dichtbij huis. Naast een stukje professionele cultuur speelde hier ook een overladen ambitiepakket.
Keuzes maken, gesprekken voeren en werken aan kwaliteitsverbetering van de instructies werden mijn hoofdtaken. Tegelijkertijd voerde ik acquisitie om besturen in het noorden kennis te laten maken met WVS.

Per augustus 2023 mag ik me volledig in dienst stellen van WVS. Ik heb WVS de afgelopen tijd ervaren als een warme professionele organisatie waar ik ondanks mijn ervaring als directeur nog veel kan leren.
De eerste contacten voor een nieuwe opdracht zijn alweer gelegd. Ik zie uit naar mijn verder samenwerking binnen het team van interim-directeuren.