Ik ben Adriaan Bax, enthousiaste en inspirerende interim-directeur bij WVS onderwijs, al meer dan 20 jaar dè interim-organisatie in Nederland.

Ik ben er voor onderwijsteams die tijdelijk een duidelijke en verbindende directeur nodig hebben om weer met elkaar te kunnen bouwen aan een organisatie waar mensen graag willen werken.

Na binnenkomst start ik met een analyse van de situatie; ik maak een plan van aanpak en werk dan aan een betere en heldere organisatie.

Ik vind het belangrijk dat de mensen om mij heen weten waar ik in mijn werk mee bezig ben; daarom is transparantie voor mij een grote kernwaarde.

Doorgaans werk ik even gemakkelijk samen als alleen. In mijn contacten wissel ik zakelijkheid in contacten af met persoonlijke aandacht. Ik spreek mensen aan op hun gedrag als dat nodig is.

Met oog voor nieuwe dingen, behoud ik graag wat zich heeft bewezen. Evidence based is hierbij een sleutelbegrip. Realistische en haalbare doelen vind ik van waarde.

Ik heb vele jaren een brede ervaring opgedaan binnen het onderwijs. Deze ervaring wil ik graag ten dienste stellen van het onderwijs. Dat is de reden dat ik voor de baan als interim-directeur bij WVS Onderwijs heb gekozen en nog steeds met veel enthousiasme dit werk doe. Het kind ligt mij na aan het hart; in bijzonder het kind met speciale onderwijsbehoeften. Door mijn werk wil ik graag scholen beter laten worden.

Een kritische houding op jezelf is belangrijk. Reflecteren is daarbij een belangrijke attitude. Dit houdt een mens scherp. Op deze manier wil ik graag een school sterker achterlaten dan ik hem aantrof.

Op deze manier draag ook ik de missie van WVS Onderwijs uit:
‘Gewoon zorgen dat het beter werkt’.