Praktijkverhalen

We kunnen ons voorstellen dat u, na het bekijken en het lezen van de website, denkt 'het klinkt allemaal prachtig, maar hoe gaat het nu echt in de praktijk?'

Hieronder treft u een aantal beschrijvingen van opdrachten aan, zoals deze in de praktijk zijn uitgevoerd. Oordeelt u zelf!

Wat is eigenlijk bijzonder?

Meestal betreft een interim onderwijs opdracht waar ik voor ingezet word de rol van  directeur van een school behorend bij een groter schoolbestuur. Het meest belangrijke onderdeel van dergelijke opdrachten is het aansturen van het schoolteam; overwegend natuurlijk bestaande uit groepsleerkrachten, maar afhankelijk van de schoolgrootte ook met diverse ondersteunende functies.

Lees het verhaal

Successen delen voor blijvend resultaat

Vol energie begin ik aan mijn nieuwe opdracht als interim intern begeleider op een basisschool. Tijdens het kennismakingsgesprek heb ik gehoord dat er de afgelopen jaren veel wisselingen zijn geweest in het team. Ook is geconstateerd dat de doorgaande lijn in het onderwijs op deze school niet meer optimaal is.

Lees het verhaal

Voor mij met stip het leukste vak wat er is!

Een gevarieerde baan waarbij je de leerkracht mag uitdagen om kritisch te kijken naar zijn of haar impact op de leerling, rol in de klas en kwaliteit van lesgeven. Een baan waarin interactie en inhoudelijk gesprek aan de orde van de dag zijn.

Lees het verhaal

Wie of wat bepaalt of iets beperkend is?

Ze zit enkele dagen bij ons op school. De juf geeft begrijpend lezen en ze heeft haar aandacht er volledig bij. De les gaat over metro’s. Er is een metro door een stootblok heen geschoten in Spijkenisse en blijven steken op de staart van een walvis dat daar als kunstwerk staat.

Lees het verhaal

Hoe ik rust creëerde op school

Een van de opdrachten die ik in de afgelopen jaren heb gekregen, was het ondersteunen van een school voor het speciaal voortgezet onderwijs. De school had een herstelopdracht gekregen van de inspectie en ik kreeg de opdracht deze school te ondersteunen.

Lees het verhaal